Tasa-arvomatka

Mikä on tasa-arvomatka?

Tasa-arvomatka on työkalu, jonka avulla kehitetään organisaation henkilöstöhallintaa ja toimintaa kohti uudenlaista arvopohjaa. Matkan aikana selvitetään organisaation normien vaikutusta esimerkiksi osallisuuteen ja yhdenvertaisuuteen, sekä otetaan huomioon tasa-arvoon liittyvä lainsäädäntö.

 

Tasa-arvomatkan työkalu sopii organisaatioille, joille tasa-arvoon liittyvät asiat ovat uusia tai jo valmiiksi tuttuja. Tasa-arvomatka ja siihen liittyvät koulutukset räätälöidään aina tapauskohtaisesti.

Lue lisää eri vaihtoehdoista

Tasa-arvomatka

on vaivaton

keino lisätä

yksilöiden työtyytyväisyyttä.

Työkalu voidaan kohdistaa tarpeiden mukaan joko strategiaan,
käytäntöön – tai molempiin.

Tasa-arvomatka auttaa tuomaan
tasa-arvoon
liittyvät teemat käytäntöön.

Miksi matkalle?

Tasa-arvomatka on helppo tapa päivittää organisaatiokulttuuri tähän päivään. Työkalu voidaan kohdistaa tarpeiden mukaan joko strategiaan,
käytäntöön – tai molempiin.

 

Tasa-arvomatka auttaa kohtaamaan tulevaisuuden haasteet. Työelämän käytännöt, rakenteet ja hierarkiat ovat muutoksessa. Organisaation kyvykkyys kohdata henkilöstön hallintaan liittyvät epävarmuudet – kuten uudet urapolut, tiimityö ja verkostoitumisen merkitys – mitataan yhä kiihtyvässä kilpailussa.
Tasa-arvomatka auttaa työelämän käytäntöjen raikastamisessa,
erilaisten rakenteiden ja hierarkioiden selvittämisessä
sekä monimuotoisuuden johtamisessa.

 

Tasa-arvomatka on vaivaton keino lisätä yksilöiden työtyytyväisyyttä. Ymmärrys erilaisten roolien, työkäytäntöjen ja sääntöjen merkityksistä tehostaa organisaation sisäistä kommunikaatiota ja vuorovaikutusta. Tasa-arvoon liittyvien teemojen tuominen osaksi organisaatiokulttuuria vaikuttaa ratkaisevasti henkilöstön hyvinvointiin ja tuottavuuteen.

 

Tasa-arvomatka auttaa tuomaan tasa-arvoon liittyvät teemat käytäntöön.
Tasa-arvoon liittyvien aloitteiden on oltava organisaatiokulttuurille merkityksellisiä ja usein tarvitaankin puolueetonta näkökulmaa oikeiden kehittämiskohtien selvittämiseksi. Tasa-arvomatka varmistaa, että alotteet ja tavoitteet ovat merkityksellisiä ja käytännönläheisiä juuri tasa-arvomatkalle
osallistuvan organisaation kontekstissa.

Mitä matkalla tapahtuu?

Ennen matkaa organisaation nykytilanne ja tarpeet kartoitetaan huolellisesti, jotta oikeat kehittämiskohdat löytyvät. Matka kohdistetaan tarpeiden mukaan joko koko organisaatioon, sen HRM- strategiaan, tiettyihin osastoihin tai työn sisältöihin. Kohteen valinnassa on aina kyse konkreettisista tavoitteista, jotka tuovat kehittämistyöhön tarkkuutta ja suuntaa.

 

Tasa-arvomatka sisältää kaksi työpajaa, joissa pohditaan ja opitaan tunnistamaan oman työn kannalta oleellisia tasa-arvon edistämiseen liittyviä haasteita. Nämä voidaan sisällyttää käytäntöihin parhaiten kasvokkaisen kommunikaation avulla, työpajoissa. Työpajoissa kehitetään konkreettisia toimintaehdotuksia haasteiden ratkaisemiseksi. Työpajat kestävät puolikkaan päivän ja niiden välillä osallistujat prosessoivat omaa työskentelyään.

 

Matkan jälkeen matkaoppaat työstävät työpajojen aikana saaduista havainnoista, ideoista ja konkreettisista ehdotuksista kirjallisen yhteenvedon. Yhteenveto on matkan aikana syntynyt toimintasuunnitelma tasa-arvon edistämiseksi. Lisäksi arvioidaan, mikä tasa-arvomatkalla meni hyvin, millaisia tuloksia saatiin aikaiseksi ja mitä voitaisiin vielä parantaa. Esittelemme tulokset mielellämme tarvittaessa esimerkiksi johtoryhmälle tai

koko organisaatiolle.

 

Kun olemme valmiita – miksipä ette lähtisi matkalle uudelleen,
tällä kertaa eri kohteeseen?

Lue lisää Tasa-arvomatkasta työkaluna

Työpajoissa kehitetään konkreettisia toimintaehdotuksia haasteiden ratkaisemiseksi.

© Jämlikhetsresan

© Tasa-arvomatka

© The equality journey

© Gleichberechtingungsreise